Hae
Mustavalkoista

Herkulliset gluteenittomat kuplavohvelit

*Sisältää mainoslinkkejä

Gluteenittomat kuplavohvelit – Niiiiiiin herkkua, että sun on myös pakko kokeilla! Ostin pari viikkoa sitten uuden vohveliraudan, jolla onnistuu paistaa hitiksi nousseita kuplavohveleita. Gluteenittomien kuplavohveleiden tekeminen ei ollutkaan ihan niin peace of cake kuin kuvittelin, mutta nyt ahkeran treenin jälkeen olen saanut reseptistä mieleisen. Ensimmäiset gluteenittomat kuplavohvelit maistuivat pahvilta, mutta näihin sain jo ihan kivan koostumuksen. Se tässä raudassa yllätti, että sitä pitää kääntää kesken paiston ympäri (on siis identtinen molemmilta puolilta.) Ostin oman kuplavohveliraudan täältä* ja se oli oikeastaan ensimmäinen verkkokauppa, josta näitä bongasin.

 

 

GLUTEENITTOMAT KUPLAVOHVELIT

 

3-3,5 dl maitoa

4 kananmunaa

5 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja (esim. virtasalmen viljatuote)

2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

4 tl perunajauhoja

3rkl öljyä

(sokeria jos haluat esim 1 dl, itse en ole laittanut kuin ripauksen, koska täytteissä on niin paljon sokeria)

 

Sekoita keskenään jauhot ja maito+munat. Sekoita jauhot maito-munaseokseen ja lisää lopuksi öljy. Anna taikinan turvota noin 30 min ja paista vohvelit öljyä käyttäen. Nauti esimerkiksi banaaniviipaleiden ja nutellan kera♥

 

 

Joko olet testannut vohveleiden tekemistä kotona? Tavalliset vohvelit eivät ole maistuneet näiden herkullisten kuplavohveleiden jälkeen miltään. Lapsetkin toivovat aina mielellään näitä vohveleita, vaikka toki niiden valmistumista saa odotella hieman pidempään. Resepti toimii mainiosti myös vaihtamalla gluteenittomat jauhot tavallisiin vehnäjauhoihin. P.S. Taikinan kuuluu olla paksua!

 

Kuplavohveliraudan löydät esimerkiksi täältä*. 🙂

 

Lue myös

Parhaat gluteenittomat kaurasämpylät

Gluteenittomat kauravohvelit

 

Seuraa myös instagramissa @emmidaily

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *